Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) va organiza vineri, 7 iunie 2024, cu începere de la ora 10:00, în scuarul Centrului Comercial UNIC și pe strada pietonală „Eugen Doga” (scuarul BC Moldova-Agroindbank S.A.), evenimente dedicate Zilei Sindicalistului – sărbătoare profesională marcată anual de mișcarea sindicală.

În cele două locații din mun. Chișinău, reprezentanții CMSM, cu participarea membrilor Comisiilor de Tineret și de Femei ale CNSM, vor organiza o campanie de informare în cadrul căreia vor fi distribuite materiale cu conţinut sindical-informativ. Totodată, reprezentanții CNSM vor oferi populației informații și consultații pentru o mai bună cunoaștere a drepturilor în domeniul muncii și protecției social-economice și vor comunica despre activitatea mișcării sindicale. Vă invităm să veniți alături de noi să sărbătorim Ziua Sindicalistului.

De asemenea, centrele sindicale național-ramurale, membre ale CNSM, vor organiza activități consacrate Zilei Sindicalistului.

Ziua Sindicalistului este marcată anual, după ce la 7 iunie 2007 cele două centre sindicale naţionale-interramurale (Confederația Sindicatelor din Republica Moldova și Confederația Sindicatelor Libere „Solidaritate”) au adoptat hotărârea istorică de reîntregire a mișcării sindicale din țară, prin fuzionarea lor și crearea unui singur centru – Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Ziua Sindicalistului aduce în prim-plan importanța mobilizării eforturilor de solidaritate ale salariaților la toate nivelele, în scopul realizării echității sociale și demnității muncii în Republica Moldova.

Se invită reprezentanții instituțiilor mass-media.

Pentru a afla mai multe informații despre activitățile organizate de CNSM cu prilejul Zilei Sindicalistului, urmăriți pagina web a CNSM, rețelele sociale gestionate de CNSM, precum și ziarul „Vocea Poporului”.