Sănătate și agrement

sindicate.md > Sănătate și agrement

Sanatoriul „Nufărul Alb” este o staţiune balneară modernă, dotată cu echipament medical performant, unde mii de pacienţi vin anual pentru tratament şi reabilitare. Principalele afecţiuni care se tratează cu succes sunt cele ale aparatului locomotor,  sistemului nervos central şi periferic, sistemului cardiovascular,  ginecologice, dermale şi ale tractului digestiv. Principalul factor curativ la „Nufărul Alb” este apa minerală, ce se deosebeşte prin componenţa sa chimică variată.

 • Administrator: Alexandru SCUTELNIC 
 • Adresa: or. Cahul, str. Nucilor, 1
Date de contact:

Stațiunea balneară „Bucuria-Sind” se află la doar 20 de km de Chișinău, în localitatea Vadul lui Vodă. Stațiunea oferă condiții excelente pentru tratament și odihnă, profilul de bază fiind afecțiunile sistemului cardio-vascular, afecțiuni concomitente ale aparatului digestiv, urinar, locomotor, sistemului nervos central și periferic. Metode de tratament: climatoterapie, masaj, dietoterapie, stomatologie, ape minerale, gimnastică curativă, fitoterapie, băi curative.

 • Administrator: Viorica CUCOBCO   
 • Adresa: or. Vadul lui Vodă, str. Balneară, 1

Date de contact:

Staţiunea balneoclimaterică „CODRU” este situată în zona centrală a codrilor, în satul Hîrjauca din raionul Călăraşi şi dispune de 460 de locuri. Aici se tratează: maladiile tractului digestiv – gastritele, colitele, hepatitele, colecistitele, pancreatitele cronice în stare de remisie, ulcerul stomacal și duodenal în remisie, bolile stomacului operat, dischinezia căilor biliare și vezicii biliare; maladiile sistemului nervos central și periferic – radiculitele, polinevritele, nevrozele, consecințele neuroinfecției, consecințele traumei cerebrale; maladiile și consecințele traumelor  aparatului locomotor și de sprijin – artrozele, artritele, boala Behterev, osteohondroza, artrita reumatica, scolioza, poliartritele; maladiile ginecologice – sterilitatea, maladiile inflamatorii ale organelor genitale, aderentele din bazinul mic, disfuncția ovarelor; prostatita cronică; maladiile căilor respiratorii – bronșita cronică, astma bronhială, sinuzita cronică.

 • Administrator, medic-șef: Andrei DAVID
 • Adresa: r-nul. Călărași, s. Hîrjauca

Date de contact:

„Campingul din Vadul-lui-Vodă” dispune de următoarea infrastructură: piscină pentru copii, terenuri  moderne fotbal şi volei cu acoperire artificială,  săli cu mese de tenis; săli de studii, video-salon, servicii medicale non-stop, excursii cu vaporul pe râul Nistru. Teritoriul taberei este îngrădit şi bine păzit. Casa de odihnă oferă copiilor un program distractiv – educaţional variat, care este coordonat de Direcţia Generală de Educaţie Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău.

 • Administrator: Mihail GARBUZ
 • Adresa: or. Vadul lui Vodă, str. Plopilor, 4

Date de contact:

Situată la doar 18 km de Chișinău, în „Parcul  Nistrean” din localitatea Vadul lui Vodă, Casa de Odihnă şi Recuperare „Perlele Nistrului” eset un loc excelent pentru agrementul copiilor, oferindu-le o vacanță de neuitat. Tabăra dispune de personal calificat, asistență medicală în permanență, securitate asigurată non-stop, terenuri de mini-fotbal, volei, baschet, tenis de masă, piscină și alte servicii.

 • Administrator: Ion MUNTEANU 
 • Adresa: or. Vadul lui Vodă, str. Balneară, 3

Date de contact:

Centrul Medical Consultativ Diagnostic al Sindicatelor (CMCDS) activează în incinta Institutului Muncii. Este dotat cu echipament performant și oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare medicală la preturi speciale pentru membrii de sindicat sau gratuit dacă au bilet de trimitere- forma 027/e, de la medicul de familie. În cadrul Centrului activează un personal competent, acreditat de Ministerul Sănătății, care are o experiență profesională de peste 20 de ani de activitate în domeniul consultativ diagnostic.

Aparatul de ultrasonografie multifuncțional permite efectuarea unui spectru larg de examinări ecografice, ce contribuie la identificarea rapidă și corectă a problemelor medicale cu care se confruntă persoana.

 • Medic-șef: Valeriu URSU  
 • Adresa: mun. Chișinău, str. Zimbrului, 10, Institutul Muncii

Date de contact: