Tradițional, anual, la data de 17 mai, la nivel internațional este sărbătorită Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale. Cu acest prilej, Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) a organizat vineri, 17 mai, în incinta Casei Sindicatelor, un eveniment festiv de decernare a titlului onorific și insignei de onoare „Maestru în tehnologia informației și comunicații“.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, vă transmit cele mai calde felicitări și urări de bine. Această zi este un prilej deosebit de a recunoaște și celebra contribuția esențială pe care o aduceți zilnic în dezvoltarea și modernizarea societății noastre“, a menționat Elizaveta Iurcu, președinta FSCM.

„În calitate de președinte al Federației Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova, vă mulțumesc mult pentru dedicarea, profesionalismul și efortul continuu pe care le demonstrați în activitatea dumneavoastră de zi cu zi. Munca pe care o faceți nu doar că facilitează conectarea oamenilor și a comunităților, dar contribuie semnificativ la progresul tehnologic și la crearea unei lumi mai interconectate și informate“, a adăugat sindicalista.

Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a transmis un mesaj de felicitare tuturor salariaților din domeniul tehnologiei informației și comunicații (TIC), menționând impactul în creșterea al acestui domeniu pentru economia națională, eforturile și rolul profesioniștilor din domeniul dat la dezvoltarea societății.

În cadrul evenimentului, cu mesaje de felicitare au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, parteneri sociali din ramură, reprezentanți ai companiilor din domeniul tehnologiei informației și comunicații.

35 de salariați din domeniu au obținut titlul onorific și insigna de onoare „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicațiilor”, conferit pentru activitate prodigioasă, înalt profesionalism, merite și contribuții substanțiale la dezvoltarea domeniului TIC. Totodată, 19 specialiști au fost menționați cu diplome de onoare.

Precizăm că, titlul și insigna „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații” se conferă în scopul aprecierii contribuției aduse de către lucrători la sporirea calității la prestarea serviciilor în domeniul telecomunicațiilor, comunicațiilor poștale, radiocomunicațiilor și la creșterea prestigiului profesional al lucrătorilor din ramură.

În Republica Moldova, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale a fost oficializată prin Hotărâre de Guvern în anul 2008.