Seminarul de instruire „Protecția social-economică și juridică a membrilor de sindicat, prin prisma aplicării în practică a ultimilor modificări legislative”, organizat de CNSM, vineri, 12 aprilie, la Sîngerei, a reunit circa 90 de sindicaliști.

Cristian Cainarian, președinte al raionului Sîngerei, a adresat un mesaj de salut participanților și a apreciat inițiativa de a organiza un astfel de seminar. El a specificat că este foarte important să se cunoască prevederile legale în domeniul muncii și să se intervină cu propuneri pentru îmbunătățirea prevederilor respective. De asemenea, președintele raionului a specificat importanța comunicării la nivel de comunitate pentru a acționa preventiv și nu reactiv pentru soluționarea problemelor existente.

Prezentă la activitate, Lila Franț, vicepreședinta CNSM, a comunicat sindicaliștilor despre subiectele abordate la ședința Consiliului General al CNSM din 11 aprilie curent, realizările Confederației în ultima perioadă și perspective pentru perioada următoare.

Vicepreședinta CNSM a menționat implicarea liderilor sindicali din raion în campania „Organizația primară – energia mișcării sindicale” și a felicitat cele două organizații sindicale din raion, care sunt printre câștigătorii Concursului organizațiilor sindicale primare.

În cadrul seminarului, Eugen Covrig, șef al Departamentului juridic a CNSM, a comunicat despre modificările și completările operate în Codul Muncii, iar Ana Moldovanu, consilieră superioară a Departamentului protecție social-economică a CNSM, a vorbit sindicaliștilor despre protecția social-economică a salariaților.

Urmare a activității desfășurate, Ion Roșca, reprezentantul CNSM în raionul Sîngerei, a menționat că sindicaliștii din raion au avut posibilitatea să discute cu specialiștii CNSM mai multe probleme de interes. El a adăugat că astfel de activități contribuie la sporirea gradului de informare a liderilor sindicali despre chestiuni importante din domeniul relațiilor de muncă, protecției sociale, și contribuie la acumularea de noi cunoștințe pentru a le disemina la nivel de unitate.

Foto: www.singerei.md