Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, la data de 12 august curent membrii Comisiei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), inclusiv specialiștii Confederației, au desfășurat o acțiune de informare la Ungheni, Capitala Tineretului 2023.

În cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Tineretului, sindicaliști au distribuit materiale informative, au purtat discuții cu vizitatorii despre misiunea sindicatelor și au implicat tinerii în mai multe activități interactive.

Prin intermediul acestor activități, tinerii au aflat de la reprezentanții CNSM informații detaliate despre drepturile lor la locul de muncă, negocierea contractului individual de muncă, protecția pe care o oferă contractul colectiv de muncă de care pot beneficia membrii de sindicat.

Precizăm că Ziua Internațională a Tineretului este marcată în fiecare an la data de 12 august. Această zi este celebrată prin recunoașterea eforturilor tinerilor din întreaga lume pentru consolidarea societății globale.

În Republica Moldova aproape fiecare a treia persoană este tânără și are vârsta cuprinsă între 14-35 de ani.

Mai multe imagini de la participarea membrilor Comisiei de Tineret a CNSM la activitățiile dedicate celebrării Zilei Internaționale a Tineretului le puteți accesa aici.