Circa 35 de salariați și activiști sindicali de la SRL „Chișinău – Gaz” au participat săptămâna curentă la seminarul „Managementul conflictelor la locul de muncă”, organizat de Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) în incinta SRL „Chișinău – Gaz”.

Cu un mesaj de salut au fost prezenți: Margareta Strestian, președinta FSCRE, Vitalie Bordeniuc, președintele organizației sindicale primare a angajaților SRL „Chișinău – Gaz”, și Eduard Ionco, vicedirector SRL „Chișinău – Gaz”.

Margareta Strestian, președinta FSCRE, a subliniat că tematica abordată este una actuală, deoarece salariații se află o mare parte a timpului la locul de muncă și este necesar să cunoască prin diferite metode, tehnici de comunicare, cum să medieze un conflict la locul de muncă.

Totodată, președinta FSCRE a punctat principalele realizări referitor la protecția salariaților, membrilor de sindicat, în conformitate cu prevederile legislației muncii și Convenției Colective (nivel ramural) pentru anii 2022-2026, care include un șir de garanții social-economice.

Activitatea s-a desfășurat într-un mod interactiv, participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să primească răspunsuri. Olesea Frunze, formatoare națională, doctor conferențiar, le-a vorbit celor prezenți despre tehnici și bariere în procesul de comunicare, cum să identifice un conflict, inclusiv metode de soluționare a unui conflict la locul de muncă.

Seminarul „Managementul conflictelor la locul de muncă” se înscrie în planul de activitate al Consiliului General al FSCRE pentru anul 2023 în domeniul instruirii și formării activului sindical.