Peste 300 de salariați din ramura educației, membri de sindicat, au participat în perioada 13-14 mai la cea de-a XXI-a ediție a spartachiadei ramurale organizată de către Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ). Competițiile s-au desfășurat la tabăra de odihnă „Camping” din orașul Vadul lui Vodă.

La ceremonia de deschidere a evenimentului sportiv au participat Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, Ghenadie Donos, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Nadejda Lavric, vicepreședinta FSEȘ.

Cei prezenți la deschiderea spartachiadei au remarcat importanța promovării unui mod sănătos de viață în colectivele de muncă, propagarea culturii fizice și a sportului în instituțiile de învățământ, atât în rândul angajaților din educație cât și al elevilor și studenților, astfel încât sportul să devină o activitate practicată cu regularitate, de-a lungul întregii vieți. 

Participanții și-au manifestat abilitățile sportive la următoarele probe: volei, minifotbal, tenis de masă, șah, sărituri de pe loc, joc de dame. Colegiul de arbitri, ghidat de Veaceslav Prozorov, arbitru de categorie internațională, a supravegheat cu atenție mersul competițiilor sportive.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al direcțiilor raionale/municipale de învățământ, tineret, sport, al consiliilor raionale, municipale, teritoriale ale Federației Sindicale a Educației și Științei. Anterior, la etapele locale ale spartachiadei ramurale, au participat peste 3000 de cadre didactice.

Rezultatele spartachiadei vor fi publicate pe pagina web a Federației Sindicale a Educației și Științei. De asemenea, mai multe fotografii de la spartachiadă pot fi accesate pe pagina de Facebook a CNSM aici.