În perioada 12-13 mai curent, Sindicatul „DEMNITATE”, organizație membră a Federației Sindicatelor din Moldova “SINDLEX”, a organizat în incinta Caselor de Odihnă și Recuperare „Perlele Nistrului”, de la Vadul lui Vodă, forumul cu genericul „Marea familie sindical-polițienească”.

În cadrul forumului, la care au participat parteneri sociali, oaspeți din străinătate, participanții, membri de sindicat, lideri și activiști din diverse localități ale Republicii Moldova, au discutat despre problemele cu care se confruntă, au participat la competiții sportive, inclusiv diverse concursuri, menite să contribuie la consolidarea sindicală în rândul angajaților din poliție.

Angela Otean, președinta Sindicatului „DEMNITATE”, a menționat că acest eveniment a fost organizat în preajma Zilei Internaționale a Familiei, marcată în întreaga lume la data de 15 mai, pentru a aborda subiecte de interes pentru sindicaliștii din ramură, a face schimb de experiență, inclusiv cu parteneri din străinătate, a fortifica activul sindical prin intermediul mai multor activități interactive.

Prezent la deschiderea evenimentului, Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a apreciat parteneriatul social din ramură și a informat despre activitatea și rezultatele obținute în ultima perioadă de CNSM, prioritățile mișcării sindicale pentru următoarea perioadă cu privire la necesitatea creșterii nivelului de salarizare în sectorul bugetar în ansamblu.

Totodată, la activitate a participat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care a vorbit despre procesul de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă, importanța impulsionării dialogului social, acțiunile îndreptate spre îmbunătățirea condițiilor de muncă, garanțiile sociale de care beneficiază angajații din sistem, continuare procesului de consolidare și dezvoltare a parteneriatului  social.

Participanții la forumul „Marea familie sindical-polițienească” și-au demonstrat abilitățile sportive la probe precum volei, tenis de masă, și au participat la concursurile „Maestrul culinar” și „Polițista Etalon”.