Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a participat sâmbătă, 13 mai, la Târgul organizațiilor societății civile care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, în „Orășelul European”, în cadrul evenimentelor dedicate marcării „Zilei Europei” în Republica Moldova.

La cortul CNSM, reprezentanții mișcării sindicale au informat vizitatorii despre activitatea Confederației, au împărțit pliante și materiale informaționale despre rezultatele activității CNSM, informații utile despre respectarea cerințelor în domeniul securității și sănătății în muncă, cadrul legal în domeniul protecției social-economice a salariaților, activitatea Comisiei de Tineret și Comisiei de Femei a CNSM, importanța ratificării Convenției OIM nr. 190.

De asemenea, vizitatorii târgului au aflat mai multe detalii despre aplicația mobilă „Drepturile salariaților” – prima de acest fel în Republica Moldova, lansată în 2022 de CNSM cu suportul OIM.  Aplicația respectivă are scopul de a servi ca un suport adițional în asigurarea și promovarea drepturilor și garanțiilor în domeniul muncii și a altor drepturi nemijlocit legate de muncă.

La Târgul organizațiilor societății civile vizitatorii au fost familiarizați cu activitatea a peste 30 de organizații non-guvernamentale din Republica Moldova, au aflat care sunt activitățile acestora și ce proiecte desfășoară în diferite domenii și regiuni ale țării.

Anul acesta, „Ziua Europei” este marcată printr-o serie de evenimente sub genericul „UE-Moldova: Împreună mai puternici”. Activitățile de „Ziua Europei” vor avea loc pe tot parcursul lunii mai curent și vor evidenția valorile și cultura Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.