330833808_560554679459210_6109003831496646594_n

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor Zubcu, a primit o scrisoare de mulțumire din partea directorului general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Gilbert F. Houngbo, care a efectuat o vizită istorică în Republica Moldova, la mijlocul lunii februarie 2023, în cadrul căreia a avut întrevederi cu conducerea țării și partenerii sociali.

„Permiteți-mi să-mi exprim recunoștința pentru întâlnirea noastră, desfășurată pe 15 februarie, în cadrul vizitei mele la Chișinău, precum și pentru oportunitatea de a face schimb de opinii cu membrii Comitetului Confederal al CNSM. În urma discuțiilor purtate, am avut ocazia de a afla opiniile dumneavoastră, referitoare la provocările cu care se confruntă mișcarea sindicală, precum și la căutarea de soluții” se arată în scrisoare.

„Doresc să vă asigur de susținerea oferită de către OIM în consolidarea dialogului social, care are un rol fundamental în identificarea soluțiilor durabile. Permiteți-mi, de asemenea, să felicit CNSM și membrii săi pentru eforturile depuse în asistența eficientă și generoasă acordată refugiaților din Ucraina”, a subliniat directorul general al OIM.

„În acest context, ne exprimăm aprecierea pentru angajamentul manifestat de dumneavoastră, față de valorile și principiile promovate de OIM. Mulţumindu-vă încă o dată, pentru întâlnirea noastră, îmi exprim speranța că vom coopera pe viitor”, a conchis Gilbert F. Houngbo.

Scrisoarea de mulțumire a directorului general al OIM, Gilbert F. Houngbo, către președintele CNSM, Igor Zubcu, poate fi accesată aici.

CNSM își exprimă recunoștința pentru suportul și asistența oferită de către OIM de-a lungul anilor pentru consolidarea parteneriatului social în Republica Moldova, ratificarea și implementarea Convențiilor OIM, desfășurarea mai multor proiecte care vizează implementarea Programului de Țară pentru Muncă Decentă, iar mesajul directorului general al OIM reprezintă o recunoaștere a eforturilor CNSM în domeniul protecției social-economice a salariaților, membrilor de sindicat, apreciate la nivel internațional.

Amintim că în cadrul întrevederii dintre conducerea CNSM și Gilbert F. Houngbo, director general al OIM, s-a discutat despre activitatea mișcării sindicale din Republica Moldova și problemele cu care se confruntă la această etapă, procesul de dialog social la nivel național, ramural, teritorial, activitatea în cadrul Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, rezultatele obținute în domeniul protecției drepturilor și intereselor salariaților, constrângerile și provocările de pe piața muncii. Mai multe detalii despre vizita directorului general al OIM în Republica Moldova pot fi accesate aici.

Precizăm că Gilbert F. Houngbo a fost ales director general al OIM în martie 2022, în cadrul Consiliului de conducere al OIM, reunit în cea de-a 344-a sesiune. Este cel de-al unsprezecelea director general al Organizației Internaționale a Muncii.