CNSM continuă activitățile care au în vizor dezvoltarea parteneriatului social la nivel local. Astăzi, 20 iunie, Confederația a organizat la Telenești un seminar de instruire a partenerilor sociali din raion, la care au participat conducerea raionului, precum și reprezentanți ai mai multor centre sindicale național ramurale.

Participanții au discutat despre importanța dezvoltării dialogului social și consolidării parteneriatului dintre părți pentru a soluționa problemele social-economice la nivel local. Astfel, în timpul apropiat va fi constituită Comisia pentru consultări și negocieri colective din raionul Telenești.

Prezent la activitate, Sergiu Sainciuc, vicepreședintele CNSM, a comunicat despre mecanismele de dezvoltare a parteneriatul social și negocierile colective la nivel teritorial, acțiunile CNSM în scopul asigurării protecției social-economice și juridice a membrilor de sindicat, inclusiv realizări din 2023 și obiective pentru 2024.

La rândul său, Ion Tulbure, vicepreședintele raionului Telenești, a salutat intenția partenerilor sociali de a demara procesul de constituire a Comisiei pentru consultări și negocieri colective din raionul Telenești și beneficiile pe care le presupune dezvoltarea dialogului social la nivel local.

Potrivit lui Valeriu Lazarenco, reprezentantul CNSM în raion, Comisia se va întruni în ședință pentru prima dată la finele acestei luni sau la începutul lunii iulie pentru a alege organele de conducere, a trasa un plan de activități și a demara procesul de consultări și negocieri pentru a încheia ulterior Convenția Colectivă (nivel teritorial).