Membrii Comisiei pentru consultări și negocieri colective din raionul Soroca s-au întrunit astăzi, 16 mai, în cadrul unui seminar de instruire organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova cu susținerea Organizației Internaționale a Muncii.

La activitate au participat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, Sergiu Morari, consilier principal al CNSM, Polina Fisticanu, șefă a Departamentului protecție social-economică  a CNSM, Nadejda Seredovschi, reprezentanta CNSM în teritoriu, precum și reprezentanți ai administrației publice locale și patronatului din raionul Soroca.

Scopul activității a fost de a fortifica capacitățile în domeniul dialogului social și negocierilor colective la nivel teritorial. Participanții au discutat despre mecanismele de dezvoltare a parteneriatul social și negocierile colective la nivel teritorial, modificările recente ale legislației în domeniul protecției social-economice, inclusiv problemele cu care se confruntă partenerii sociali la nivel de teritoriu.

În cadrul seminarului, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, a comunicat despre acțiunile CNSM în scopul asigurării protecției social-economice și juridice a membrilor de sindicat, inclusiv realizări din 2023 și obiective pentru 2024, și a atras atenția asupra importanței Convenției colective la nivel teritorial și procesului de negocieri colective.

Precizăm că astfel de seminare au fost organizate de CNSM și în alte raionale ale Republicii Moldova pentru a dezvolta parteneriatul social la nivel teritorial.