25 de tineri specialiști din raionul Glodeni, reprezentanți ai mai multor centre sindicale național-ramurale, și-au îmbunătățit cunoștințele în domeniul legislației muncii în cadrul unei activități de formare sindicală, care a avut genericul „Contractul individual de muncă și contractul colectiv de muncă”, organizată astăzi, 14 martie, de către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în incinta Primăriei din or. Glodeni.

Prezentă la activitate, Oxana Albu, președinta raionului Glodeni, a adresat un mesaj de salut celor prezenți în care a subliniat importanța dezvoltării dialogului social la nivel teritorial și instruirii continue a tinerilor specialiști din raion.

Irina Ciudin, consilier superior al Departamentului juridic din cadrul CNSM, i-a informat pe participanți despre modificările în cadrul legislativ care au vizat legislația muncii și Codul muncii. În dialog cu tinerii, ea s-a referit în special la prevederile Contractului individual de muncă și contractului colectiv de muncă și a răspuns la întrebările acestora.

Pe parcursul activității, participanții au aflat informații despre cum să aplice prevederile legislației în activitatea sindicală, cum să soluționeze mai eficient problemele și solicitările membrilor de sindicat, ce trebuie să conțină un contract individual de muncă și la ce trebuie să atragă mai multă atenție tinerii în procesul de angajare în câmpul muncii, inclusiv chestiuni juridice cu privire la relațiile de muncă.

Galina Graur, reprezentanta CNSM în raionul Glodeni, a menționat că cei prezenți au apreciat importanța subiectelor abordate pentru o mai bună informare a tinerilor în domeniul legislației muncii, astfel încât aceștia au obținut noi cunoștințe, utile și necesare, pentru a le aplica la nivel de unitate.

Precizăm că seminarul dat face parte din șirul activităților de formare sindicală planificate pentru anul 2024 în cadrul cursului de perfecționare a formatorilor sindicali, organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova cu suportul Agenției Daneze pentru Dezvoltarea Sindicatelor (DTDA) și New Democracy Fund.