Circa 20 de femei sindicaliste din cadrul Comisiei de femei a Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) au participat recent la seminarul cu genericul „Cunoaște-ți drepturile! Fii protejată!“, pentru a obține mai multe informații utile cu privire la protecția drepturilor social-economice la locul de muncă.

Elizaveta Iurcu, președinta FSCM, a subliniat că subiectele incluse în agenda activității au fost selectate în urma propunerilor venite din partea membrelor Comisiei de femei, menționate la ultima ședință a acestei structuri.

În cadrul activității, participantele au fost familiarizate cu beneficiile primei de asigurare medicală obligatorie, inclusiv drepturile și obligațiile beneficiarilor, lista medicamentelor și dispozitivelor medicale compensate, serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă implementate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Formatoarele seminarului au fost Polina Fisticanu, șefa Departamentului protecție social-economică a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Maia Radilov, șefa Direcției relații cu beneficiarii a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Gabriela Jeleznîi, șefa Direcției medicamente la CNAM, și Tatiana Cristafovici, șefa interimară a Direcției implementarea politicii de ocupare din cadrul ANOFM.

Potrivit FSCM, membrele Comisiei de femei au manifestat interes sporit față de subiectele abordate, adresând diverse întrebări formatorilor. De asemenea, sindicalistele au înaintat propuneri cu privire la planul de acțiuni al Comisiei de femei a FSCM pentru următoarea perioadă.

La final, în semn de apreciere pentru eforturile depuse de membrele Comisiei de femei, Elizaveta Iurcu, președinta FSCM, a oferit sindicalistelor certificate de participare și a subliniat importanța diseminării cunoștințele acumulate la seminar în cadrul organizațiilor sindicale primare din ramură.