Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea privind neachitarea drepturilor salariale în termen în cadrul unor întreprinderi din domeniul reparației și întreținerii drumurilor (întreprinderi în care statul deține cote părți). Despre aceasta se arată într-un demers al CNSM adresat prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean.

,,Urmare a informațiilor parvenite în adresa CNSM, ne exprimăm îngrijorarea privind neachitarea drepturilor salariale în termen pentru un număr impunător de salariați, angajați în cadrul societăților pe acțiuni ,,Drumuri Cahul”; ,,Drumuri Căușeni”; ,,Drumuri Cimișlia”; ,,Drumuri Comrat”, ,,Drumuri Criuleni”; ,,Drumuri Edineț”; ,,Drumuri Ialoveni”; ,,Drumuri Orhei”; ,,Drumuri Rîșcani”; ,,Drumuri Soroca” și ,,Drumuri Strășeni”, ca rezultat al netransferării mijloacelor financiare de către Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” pentru serviciile prestate și lucrările executate de societățile menționate”, se arată în demers.

În acest context, pentru prevenirea tensiunilor în cadrul colectivelor de muncă și a exodului specialiștilor calificați din cadrul întreprinderilor, CNSM solicită implicarea prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, în soluționarea problemei abordate și își exprimă profundul respect și deschiderea pentru un dialog social constructiv spre binele salariaților din țară.

Totodată, CNSM reiterează că neachitarea la timp a salariilor reprezintă o încălcare a prevederilor legale, care garantează achitarea la timp şi integrală a salariului, iar nerespectarea  acestui drept implică obligația angajatorului să achite salariatului compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a acestuia.

Sursa foto: https://midr.gov.md/