La data de 13 aprilie curent, conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut o întrevedere cu Elena Țîbîrnă, directorul general al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), și reprezentanții CNAS.

Din partea CNSM, la ședința de lucru au participat Igor Zubcu, președinte al CNSM, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte CNSM, Sergiu Iurcu și Ana Moldovanu, colaboratorii Departamentului protecție social-economică din cadrul Confederației, precum și Natalia Chihai, vicepreședinta Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova.

În cadrul ședinței, au fost puse în discuție două proiecte de legi care au fost aprobate la ședințele Comitetului Confederal al CNSM din luna martie 2023. Este vorba de proiectele de legi de modificare a Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii, la compartimentul schimbării condițiilor de acordare a pensiei pentru limită de vîrstă pentru persoanele care activează în condiții deosebite de muncă, și schimbarea condițiilor de acordare a pensiei anticipate pentru carieră lungă.

Concomitent, au fost abordate și alte subiecte cu privire la acordarea pensiilor, indemnizațiilor și foilor de tratament balneosanatorial.

Amintim că la data de 4 aprilie 2023, membrii Comitetului Confederal al CNSM au avut o întrevedere cu Elena Ţîbîrnă, director general al CNAS. Mai multe detalii despre subiectele abordate pot fi accesate aici.