IMG_7490+

Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFRM) a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute un seminar de instruire a activului sindical în materie de legislație a muncii și protecției social-economice a membrilor de sindicat. La activitate a participat Oleg Tofilat, director general al Î.S. “Calea Ferată din Moldova”.

În deschiderea evenimentului, Ion Zaporojan, președintele FSFRM,  a vorbit despre activitatea federației în domeniul apărării drepturilor și promovării intereselor membrilor de sindicat din ramura transportul feroviar, problemele cu care aceștia se confruntă și rezultatele obținute în ultima perioadă.

Prezent la eveniment, Sergiu Sainciuc, vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a vorbit despre realizările Confederației pe parcursului anului 2022, activitatea sindicatelor în cadrul structurilor de dialog social la nivel național, inclusiv prioritățile pentru anul curent.

Totodată, Sergiu Sainciuc s-a referit la provocările actuale în domeniul menținerii puterii de cumpărare a veniturilor populației, implicarea sindicatelor în procesul de aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și întrevederile cu factorii de decizie la care a participat conducerea CNSM în ultima perioadă. Participanții au fost informați despre vizita Directorului General al Organizației Internaționale a Muncii și rezultatele acesteia, precum și despre conlucrarea sindicatelor cu structurile internaționale.

În cadrul sesiunilor de formare, specialiștii CNSM – Sergiu Morari, consilier principal al CNSM, și Polina Fisticanu, șefa Departamentului protecție social-economică a CNSM, au informat participanții despre modificările operate la Codul Muncii pe parcursul anului precedent și modificările legislației în domeniul protecției social-economice ale salariaților, membri de sindicat.