IMG_7777-1280x720

În ajunul Zilei Energeticianului din Republica Moldova, marcată anual la data de  22 decembrie, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor Zubcu, a efectuat marți, 20 decembrie, o vizită de lucru la întreprinderea S.A. „Termoelectrica”.

Liderul sindical a avut o întrevedere cu  directorul general interimar al S.A. „Termoelectrica”, Vasile Leu. La întrevedere au participat Victoria Niță, președinta Federației Sindicale „Sindenergo”, și Alexandr Drebot, președintele Comitetului sindical de la S.A. „Termoelectrica”.

Părțile au discutat despre situația de la întreprindere, provocările cu care se confruntă în contextul crizei din sistemul energetic, condițiile de muncă, inclusiv planurile de dezvoltare pentru următoarea perioadă.

Președintele CNSM a remarcat importanța strategică a întreprinderii pentru economia națională, subliniind buna organizare a acesteia, iar faptul că toți lucrătorii de la S.A. „Termoelectrica” sunt membri de sindicat vorbește despre o bună conlucrare dintre administrație, sindicatul de ramură și organizația sindicală de la unitate.

„Anul 2023 este anul dedicat organizațiilor sindicale primare. Astfel, vom depune toate eforturile ca să ne sincronizăm și să ascultăm problemele angajaților, atât pe plan profesional, cât și personal, să venim cu soluții și implicare directă. Pledez pentru realizarea comună a drepturilor angajaților.”, a remarcat președintele CNSM.

Totodată, Igor Zubcu, președintele Confederației, a informat despre principalele realizări ale CNSM pe parcursul ultimului an în domeniul dezvoltării dialogului social, înaintarea mai multor inițiative și cerințe ce vizează îmbunătățirea condițiilor de muncă, și a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor din ramură cu ocazia Zilei Energeticianului.

La rândul său, Vasile Leu, directorul general interimar al S.A. „Termoelectrica”, a comunicat despre activitatea întreprinderii, eforturile îndreptate spre asigurarea cu resurse energetice a economiei și cetățenilor din Republica Moldova, buna conlucrare cu organizația sindicală, măsurile întreprinse pentru a susține lucrătorii în aceste timpuri dificile.

De asemenea, directorul general interimar al S.A. „Termoelectrica” a subliniat necesitatea investițiilor în cadrul entității, dar și atragerea tinerilor specialiști, prin crearea unui climat favorabil de muncă – condiții mai bune și salariu motivant.

Precizăm că vizita la S.A. „Termoelectrica” face parte din șirul de activități demarate de CNSM în acest an în vederea fortificării organizațiilor sindicale primare de la întreprinderile și instituțiile din Republica Moldova, conform obiectivelor trasate la Congresul IV al CNSM.