COMUN3 1

În perioada 8–9 octombrie 2022, cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei, la tabăra de odihnă „Camping” de la Vadul lui Vodă, Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) în comun cu administrația Î.S. „Poșta Moldovei” au organizat competiții sportive pentru angajații colectivului, membri de sindicat.

Elizaveta Iurcu, președinta FSCM, a salutat toți participanții la activitate și a menționat că acest eveniment sportiv a fost organizat cu scopul de a marca sărbătoarea profesională a lucrătorului poștal, de a promova modul sănătos de viață și de a consolida echipa. Sindicalista a adus un mesaj de mulțumire administratorului interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari, pentru colaborare și sprijin în organizarea acestui eveniment.

La deschiderea activității a fost prezentă Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care a transmis un mesaj de felicitare participanților cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei și a înmânat o Diplomă de apreciere colectivului de muncă a Î.S. „Poșta Moldovei” pentru profesionalism și dedicație în activitatea pe care o desfășoară.

La competițiile sportive au participat peste 340 de salariați din 35 organizații sindicale ale Î.S. „Poșta Moldovei” repartizați în 10 echipe. Participanții au luat parte la toate probele sportive, menționate în Regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor sportive: volei, minifotbal, tenis de masă, șah, dame, maraton 1500 m, maraton 3000 m, jocuri de ștafetă, darts, joc intelectual. Desfășurarea competițiilor sportive a fost asigurată de colegiul de arbitri, fiind susținută de liderii sindicali.

În urma evaluării de către colegiul de arbitri a probelor sportive, președintele FSCM, împreună cu conducerea Î.S. „Poșta Moldovei, au premiat câștigătorii. În semn de apreciere, aceștia au primit cupe, medalii, diplome, cadouri. Conform prestațiilor, au fost desemnate cele mai bune echipe în cadrul competițiilor sportive:

Proba Volei Femei

Locul I – echipa „Poșta Viitorului”

Locul II – echipa „Curieri Energici”

Locul III – echipa „Turbo Curieri”

Proba Volei Bărbați

Locul I – echipa „Turbo Curieri”

Locul II – echipa „Poșta Viitorului”

Locul III – echipa „Colete express”

Proba Minifotbal

Locul I – echipa „Turbo Curieri”

Locul II – echipa „Poștași Veseli”

Locul III – echipa „Mandate Sportive”

Proba Tenis de Masă

Locul I – echipa „Colete express”

Locul II – echipa „Poștași Veseli”

Locul III – echipa „Mandate Sportive”

Proba Șah

Locul I – echipa „Rapizi și veseli”

Locul II – echipa „Turbo Curieri”

Locul III – echipa „Poșta Viitorului”

Proba Dame

Locul I – echipa „Scrisori Zburătoare”

Locul II – echipa „Mandate Sportive”

Locul III – echipa „Turbo Curieri”

Proba Darts

Locul I – echipa „Curieri Energici”

Locul II – echipa „Poștași Veseli”

Locul III – echipa „Scrisori Zburătoare”

Proba Jocul de ștafetă

Locul I – echipa „Turbo Curieri”

Locul II – echipa „Porumbei Poștali”

Locul III – echipa „Poștași Veseli”

Proba Maraton 1500 m femei

Locul I – Vinocurova Polina

Locul II – Dmitriev Maria

Locul III – Zacon Natalia

Proba Maraton 1500 m bărbați

Locul I – Plăcintă Timofei

Locul II – Olaru Nicolae

Locul III – Chirilov Vasile

Proba Maraton 3000 m femei

Locul I – Calugher Maria

Locul II – Talpă Carina

Proba Maraton 3000 m bărbați

Locul I – Lefter Vasile

Locul II – Bumbac Eduard

Locul III – Chiriac Tudor

Proba Jocul Intelectual

Câștigător echipa „Porumbei Poștali”.

Elizaveta Iurcu, președinta FSCM, a adus un omagiu tuturor lucrătorilor din domeniul comunicațiilor poștale cu prilejul Zilei profesionale, mulțumind pentru aportul adus în munca nobilă pe care o fac zi de zi, pentru devotament și profesionalism în prestarea serviciilor de calitate, și a înmânat o Diplomă de gratitudine colectivului Î.S. „Poșta Moldovei”.

Totodată, pe 8-9 octombrie 2022, FSCM a marcat Ziua Mondială a Poștei nu doar prin organizarea activităților sportive, dar și activități culturale. Concursul „Creații vestimentare poștale” s-a desfășurat în cadrul competițiilor sportive, la Vadul lui Vodă în tabăra Camping, într-o atmosferă de excepție.

Prin intermediul acestei activități au fost încurajate manifestările artistice ale angajaților din colectivul Î.S. Poșta Moldovei și au fost apreciate cele mai bune creații vestimentare. În concurs s-au înscris 17 participanți din cadrul  a 35 de organizații sindicale din Î.S „Poșta Moldovei”. Mai multe detalii despre concurs le puteți afla pe pagina web a FSCM.