IMG_4816

În contextul organizării la data de 13 octombrie 2022, la Chișinău, a conferinței internaționale anuale a Sindicatului European al Poliției (European Police  Union EPU), joi, 18 august, o delegație de la EPU s-a aflat în vizită de lucru în Republica Moldova unde au avut întrevederi cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova și a Sindicatului “DEMNITATE”.

Sindicaliștii de la EPU s-au întâlnit cu reprezentanții Sindicatului “DEMNITATE” pentru a discuta despre pregătirile dedicate conferinței, precum și situația în domeniul protecției drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, salariați din poliție din Republica Moldova.

Din partea EPU, la activitate au participat Jacqueline Hirt, director executiv al EPU, și Nicolae Cîrlan, secretar general al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România. Din partea Sindicatului “DEMNITATE” au fost prezenți: Angela Otean, președinte al Sindicatului “DEMNITATE”, secretar general al Federației “SINDLEX”, Grigore Romanciuc, vicepreședintele Sindicatului “DEMNITATE”, Ion Aga, președinte al organizației sindicale primare al Inspectoratului General al Poliției, sectorul Buiucani, Svetlana Rîbac, șef al Departamentului protocol și secretariat al Federației “SINDLEX”.

De asemenea, sindicaliștii de la EPU s-au întâlnit cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Jana Costachi, și vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Lilia Franț. Părțile au discutat despre parteneriatul social din ramură și la nivel național, beneficiile obținute în urma procesului de negocieri dintre partenerii sociali în vederea îmbunătățații condițiilor de muncă și asigurării unei protecții social-economice mai bune a funcționarilor publici cu statut special.

Participanții la discuții s-au arătat deschiși să dezvolte cooperarea dintre instituții, pentru a impulsiona activitatea sindicalistă, asigurarea unui pachet motivant de garanții sociale pentru salariații din sistem, preluarea practicilor internaționale în domeniul dialogului social.

Precizăm că Sindicatul “DEMNITATE”, organizație membră a Federației Sindicatelor din Moldova  “SINDLEX”, este membră a Sindicatului European al Poliției. EPU a fost creată în anul 2008 și întrunește circa 20 de organizații sindicale din Europa.

Departamentul mass-media și relații internaționale