În ajunul Zilei Naționale a Tineretului, marcată în Republica Moldova în a doua duminică a lunii noiembrie pentru a promova drepturile și interesele tinerilor, Federația Sindicală „Sindenergo” a organizat vineri, 10 noiembrie 2023, seminarul „Sindromul arderii profesionale și prevenirea lui”.

În deschiderea activității, la care au participat circa 30 de tineri sindicaliști de la S.A. “TERMOELECTRICA”, Victoria Niță, președinta Federației „Sindenergo”, a specificat că anume acest subiect a fost solicitat anterior de tinerii sindicaliști pentru a fi abordat detaliat, astfel încât tinerii să cunoască cum să depășească probleme legate de sindromul arderii profesionale, întâlnit tot mai frecvent în relațiile de muncă.

Formatoarea acestui seminar a fost Elena Anton, șefa Departamentului organizare, educație și informare al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care le-a vorbit tinereilor despre ce este sindromul arderii profesionale și cum se manifestă, care sunt consecințele acestui fenomen, ce trebuie să cunoască un lucrător despre metodele de prevenire ale epuizării emoționale la locul de muncă.

De asemenea, tinerii au participat la activități interactive pentru a identifica nivelul stresului profesional și al arderii profesionale personale și a discuta despre problemele pe care le-au întâlnit în activitatea lor profesională la acest capitol.

Precizăm că sindromul arderii profesionale este o senzație de supra oboseală emoțională, care conduce la consumarea totală a resurselor energetice și personale ale angajatului. Acest sentiment este, în mare parte, provocat de un raport inegal între cât de mult și eficient muncim și felul în care suntem apreciați pentru asta.

Seminarul dat face parte din planul de activități în domeniul instruirii și formării sindicale al Federației Sindicale „Sindenergo” pentru anul 2023.