Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSN) a avut vineri, 15 septembrie, o întrevedere cu reprezentanții Agenției Daneze pentru Dezvoltarea Sindicatelor (DTDA). În cadrul întrevederii, părțile au discutate despre perspectivele de colaborare în mai multe domenii.

Președintele CNSN, Igor Zubcu, și-a arătat deschiderea pentru inițierea unui proiect ambițios ce vizează consolidarea capacităților CNSM, schimbul de bune practici în contextul proceselor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, comunicare instituțională și securitate și sănătate în muncă.

Liderul sindical a subliniat că acest proiect va contribui la dezvoltarea mișcării sindicale din Republica Moldova și a dat aprecieri înalte modelului scandinav al dialogului social.

La rândul lor, Lone Ilum Christiansen, director DTDA, și Johan Bøgh, ofițer de program, au vorbit despre proiectele DTDA în domeniul protecției social-economice, și și-au manifestat interesul de a coopera cu mișcarea sindicală din Republica Moldova și să-și împărtășească din experiență acumulată pentru a atinge obiective comune.

Precizăm că Agenția Daneză pentru Dezvoltarea Sindicatelor (DTDA) a fost înființată în 1987 sub numele de Consiliul LO-FTF, de către cele mai mari două confederații sindicale din Danemarca, LO (Confederația sindicatelor daneze) și FTF (Confederația salariaților și funcționarilor publici), care au fuzionat în 2018 sub denumirea de Confederația Daneză a Sindicatelor.