Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a organizat miercuri, 13 septembrie, un seminar de instruire a membrilor Comisiei pentru consultări și negocieri colective din raionul Hîncești, în vederea consolidării capacităților comisiei respective la nivel raional.

La lucrările seminarului au participat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte CNSM, Vladislav Caminschi, director executiv al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, Vasile Secu, vicepreședintele raionului Hînceşti, Ana Cimpoieșu, reprezentanta CNSM în raionul, Sergiu Morari, consilier principal al CNSM, Polina Fisticanu, șefa Departamentului protecție social-economică al CNSM.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte CNSM, a vorbit despre importanța fortificării dialogului social la nivel de raion și avantajele Parteneriatelor Locale de Ocupare (LEP), lansate în ultimii ani în câteva raioane ale Republicii Moldova cu susținerea Organizației Internaționale a Muncii.

Participanții la seminar au discutat despre mecanismele de dezvoltare a parteneriatul social și negocierile colective la nivel teritorial, modificările recente ale legislației în domeniul protecției social-economice, problemele cu care se confruntă partenerii sociali la nivel de teritoriu.

O activitate similară va fi organizată la data de 14 septembrie curent, la Glodeni, cu participarea membrilor Comisiei pentru consultări și negocieri colective din acest raion.

Precizăm că seminarul dat a fost organizat în cadrul proiectului „Susținerea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective la nivel teritorial în asumarea rolului lor în mecanismele de consultare colectivă și negocieri”, finanțat de Organizația Internațională a Muncii.