Circa 50 de sindicaliști din raionul Orhei au participat marți, 13 iunie, la un nou seminar regional organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în cadrul campaniei „Organizația primară–energia mișcării sindicale”.

În deschiderea activității, Lilia Franț, vicepreședinta CNSM, a comunicat despre obiectivele campaniei și realizările Confederației din ultima perioadă. Vicepreședinta CNSM a subliniat că această campanie are rolul de a fortifica organizațiile sindicale primare la nivel național și a îndemnat sindicaliștii să fie activi și să disemineze informațiile acumulate în colectivele de muncă.

Totodată, Eugeniu Covrig, șef al departamentului juridic al CNSM, și Sergiu Iurcu, consilier superior în departamentul protecție social-economică al CNSM, au informat despre prevederile legislației cu privire la activitatea activității organizațiilor sindicale primare și diverse aspecte ce vizează protecția social-economică a salariaților, membri de sindicat.

În același timp, participanții la seminar au fost familiarizați cu conținutul „Ghidului liderului de sindicat”, care include un șir de informații utile, structurate pe mai multe compartimente, pentru a fi aplicate în activitatea liderilor organizațiilor sindicale primare.

În context, Simion Boțan, reprezentantul CNSM în raionul Orhei, a menționat că acest seminar este unul util și necesar, apreciat de către liderii organizațiilor sindicale primare din diverse ramuri, care va da un nou impuls activității sindicale la nivel de unitate.

Următorul seminar regional organizat de CNSM în cadrul campaniei menționate se va desfășura joi, 15 iunie, la Comrat. Mai multe detalii despre campania „Organizația primară–energia mișcării sindicale” le puteți accesa aici.

Pentru a vedea fotografii de la seminarul organizat de CNSM la Orhei, accesați pagina de Facebook a CNSM.