La data de 26 martie, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic  ”Aleksandr Pușkin” din or. Ungheni, s-a desfășurat concursul raional TVC cu genericul ,,TINERETUL ÎN SINDICAT”, ediția 2023 – eveniment de promovare a valorilor sindicale printre tinerii angajați, organizat de către Consiliul de Tineret Ungheni al Federației Sindicale a Educației și Științei, în parteneriat cu Consiliul Raional al aceleiași federații. La activitate a participat Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Obiectivele concursului au fost următoarele: să contribuie la promovarea valorilor sindicale; să încurajeze participarea tinerilor la activitatea organizației sindicale primare; să identifice tinerii cu potențial de lider; să dezvolte schimbul de experiență; să promoveze munca de pedagog.

La concurs au participat două echipe – ”Tinerii” și ”Experiența”. În sală au fost prezenți manageri, lideri și membri de sindicat, circa 117 de persoane, care au venit cu mesaje de încurajare și susținere.  

În calitate de membri ai juriului au fost: Lilia Franț, vicepreședinta CNSM, Mihail Condur, membru al Comisiei de Tineret a CNSM, manager IT, Departamentul relații internaționale, mass-media și tehnologii informaționale al CNSM, Rodica Lupu, reprezentanta CNSM în teritoriu, Violeta Gavriliuc, reprezentanta Direcției Educație Ungheni, Liudmila Ursatiev, vicepreședinta Sindicatului Serviciilor Publice ”Solidaritate”.

Potrivit organizatorilor, ambele echipe au dat dovadă de ingeniozitate și creativitate, fiind apreciate pentru prestațiile lor în cadrul concursului, iar astfel de activități contribuie la dezvoltarea spiritului de echipă, facilitează comunicarea dintre tinerii sindicaliști și le dezvoltă abilitățile profesionale.