IMG_6764

Membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) s-au întrunit joi, 20 octombrie, în cadrul ședinței ordinare, pentru a pune în discuție mai multe chestiuni de importanță social-economică, dar și de ordin organizatoric care vizează activitatea mișcării sindicale planificată pentru anul 2022.

Conform ordinii de zi a ședinței, cei prezenți au analizat mai multe subiecte legate de proiectele care vor fi prezentate la ședința Consiliului General al CNSM, care urmează a fi organizat la data de 3 noiembrie curent.

Proiectele respective se referă la activitatea realizată de CNSM în perioada de după Congresul IV al CNSM; aprobarea campaniei sindicale naționale dedicată organizației sindicale primare; diverse chestiuni care se referă la activitatea mișcării sindicale.

Amintim că, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Confederal al CNSM din 28 septembrie 2022, în cadrul ședinței Consiliului General al CNSM sindicaliștii vor analiza activitatea realizată de CNSM în perioada de după Congresul IV al CNSM și Planul de pentru anul 2023 în vederea realizării Strategiei Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova pentru anii 2022-2027. Ședința respectivă se va desfășura în incinta Institutului Muncii.

De asemenea, sindicaliștii au examinat și au dezbătut pe marginea chestiunilor legate de desfășurarea procesului de formare sindicală în cadrul Institutului Muncii preconizat pentru următoarea perioadă, activitatea săptămânalului „Vocea poporului”, dificultăți legate de implementarea convențiilor colective în mai multe unități, inclusiv aspecte organizatorice cu privire la activitatea organizațiilor sindicale primare.

Comitetul Confederal este organul de conducere al CNSM în perioada dintre ședințele Consiliului General. Comitetul Confederal al CNSM definește pozițiile Confederației în probleme de actualitate sindicală națională și internațională; îndeplinește rezoluțiile și hotărârile Congresului, Consiliului General, elaborând planuri concrete de acțiuni.