NBC_0688

Primăria municipiului Chișinău a organizat miercuri, 15 iunie, un eveniment cultural-artistic dedicat Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și Farmacistului. Angajații din domeniu, prezenți la eveniment, au fost felicitați și li s-a mulțumit pentru munca și dedicația lor.

Cu mesaje de mulțumire pentru munca depusă și felicitări, a fost prezentă la eveniment conducerea  Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM). Cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și Farmacistului, Igor Zubcu, președinte al CNSM, a înmânat cea mai înaltă distincție a Confederației, “INSIGNA DE ONOARE A CNSM”, medicilor Stela Babără și Virginia Bologan.

Liderul sindical a mulțumit medicilor și farmaciștilor pentru munca grea depusă zi de zi, aportul substanțial al medicilor la depășirea pandemiei de coronavirus, și a subliniat că lucrătorii din sistem au nevoie în continuare de susținere, iar sindicatele vor depune toate eforturile necesare pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, a promova interesele tinerilor specialiști, și a consolida statutul lucrătorului medical în societate.

Potrivit datelor oficiale, în sistemul național de sănătate activează peste 60 mii de lucrători medicali şi farmaciști. În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Profesională a Lucrătorului Medical și Farmacistului.

Departamentul mass-media și relații internaționale

Abonați-vă la canalul CNSM pe Telegram https://t.me/sindicatemd