288325964_1033456154208898_283410570428528543_n

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale și Producerii de Mărfuri „Sindindcomservice” din Moldova a organizat recent, în incinta Institutului Muncii, seminarul de instruire cu tema „Managementul sindical”.

Potrivit organizatorilor, instruirea liderilor sindicali recent aleși ai organizațiilor sindicale primare reprezintă o prioritate în vederea unei bune activități de apărare a membrilor de sindicat în cadrul unităților economice.

Sindicaliștii au abordat următoarele subiecte: „Organizația sindicală primară – principii de organizare și funcționare statutară. Managementul financiar al unui sindicat”, „Motivația apartenenței la sindicat. Rolul și importanța echipei sindicale”.

Cei prezenți, au avut posibilitatea de a discuta cu Ana Selina, președinta Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale și Producerii de Mărfuri „Sindindcomservice” din Moldova, cele mai actuale subiecte care vizează activitatea Centrului Sindical Național-Ramural, realizările din ultima perioadă și obiectivele pentru următoarea perioadă.

La rîndul său, Ecaterina Manastîrschi, vicepreședinta Federației „Sindindcomservice”, a subliniat că prin organizarea acestui seminar se urmărește îmbunătățirea cunoștințelor participanților privind  desfășurarea eficientă a activității sindicale în cadrul organizației sindicale primare, instruirea liderilor sindicali și perfecționarea mecanismelor de motivare a apartenenței sindicale.

Departamentul mass-media și relații internaționale

Abonați-vă la canalul CNSM pe Telegram https://t.me/sindicatemd