IMG_8134

Astăzi, 6 iunie, Igor Zubcu, președinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a avut o întrevedere cu Heinz Koller, directorul pentru Europa al Organizației Internaționale a Muncii (OIM). La întrevedere au mai participat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, Maurizio Bussi, director adjunct al OIM pentru Europa și Sergejus Glovackas, directorul Biroului pentru Europa și Asia Centrală a
(ILO-ACTRAV).

În cadrul discuțiilor au fost abordate perspectivele de colaborare între instituții, conlucrarea CNSM și ILO-ACTRAV. Igor Zubcu a informat reprezentanții OIM despre desfășurarea Congresului IV al CNSM, documentele adoptate de acesta și prioritățile sindicatelor din Republica Moldova pentru următorii 5 ani.

De asemenea, au fost discutate evoluțiile social-economice din Republica Moldova, suportul acordat de sindicate pentru persoanele refugiate ca urmare a războiului din Ucraina. Totodată, o importanță deosebită în cadrul întrevederii a fost acordată respectării standardelor internaționale ale muncii.

Precizăm că în perioada 5-10 iunie, Igor Zubcu, președinte al CNSM, și Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, participă la cea de-a 110-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii organizată de OIM la Geneva, Elveția.

În cadrul Conferinței vor fi puse în discuție mai multe rapoarte cu privire la lumea muncii, respectarea drepturilor în domeniul muncii în diferite regiuni ale lumii, recomandări cu privire la munca decentă, securitatea și sănătatea în muncă, viitorul muncii.

Departamentul mass-media și relații internaționale