IMG_2068

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut joi, 2 iunie, o întrevedere cu Magnus Berge, specialist principal pentru activitățile lucrătorilor al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Oficiul din Budapesta. Părțile au discutat despre dezvoltarea dialogului social la nivel național și teritorial, situația în domeniul parteneriatului social, proiectele comune implementate în ultima perioadă.

Magnus Berge, specialist principal pentru activitățile lucrătorilor al OIM, Oficiul din Budapesta, a subliniat importanța dezvoltării în continuare a dialogului social în R. Moldova, care reprezintă un instrument fundamental de promovare a intereselor salariaților.

Igor Zubcu, președinte al CNSM, a apreciat aportul și susținerea acordată de OIM în desfășurarea mai multor proiecte și inițiative în domeniul dialogului social, elaborarea unor ghiduri pentru salariați, membri de sindicat, organizarea activităților de instruire.

De asemenea, liderul sindical a comunicat despre importanța desfășurări în primăvara acestui an a proiectului „Susținerea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective și comisiilor pentru consultări și negocieri colective la nivel teritorial în asumarea rolului lor în mecanismele de consultare colectivă și negocieri”, implementat în raioanele Fălești, Rezina și Soroca, dar și despre alte proiecte organizate în comun cu OIM.

Precizăm că, Magnus Berge, specialist principal al OIM pentru activitățile lucrătorilor, Oficiul din Budapesta, va participa vineri, 3 iunie, la Congresul IV al CNSM unde va susține un discurs în care va comunica despre activitățile OIM și programele implementate în R. Moldova, importanța dezvoltării dialogului social și a rolului sindicatelor în acest proces, și se va familiariza cu obiectivele CNSM pentru următorii 5 ani.

Departamentul mass-media și relații internaționale