În cadrul mesei rotunde tripartite, organizată la 7 octombrie de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în cooperare cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), în contextul marcării Zilei mondiale a muncii decente, Veaceslav Ioniță, economist al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, a prezentat nota analitică privind ajustarea salariului minim în Republica Moldova la standardele UE, elaborată la comanda CNSM.

Nota analitică conține un șir de date cu privire la ajustarea salariului minim în Republica Moldova la politicile Uniunii Europene și așteptările populației, veniturile salariale și evoluția salariului minim în Republica Moldova, cât ar trebui să fie salariul unui angajat în Republica Moldova pentru ca acesta să nu fie nevoit să plece peste hotare, indicatori cu privire la procesele demografice, migrația forței de muncă, cum remunerarea slabă influențează posibilitatea de recuperare fizică și emoțională a lucrătorilor, precum și alte informații relevante.

Conform informațiilor prezentate de expert, peste 30 la sută din respondenții unui sondaj de opinie consideră că salariul unui angajat în Republica Moldova, pentru ca acesta să nu fie nevoit să plece peste hotare, ar trebui să fie între 15000 și 20000 lei. Totodată, la întrebarea De câți bani lunar aveți nevoi ca să vă simțiți fericit?, media națională arată că această cifră constituie peste 16000 lei, așteptările respondenților cu vârsta cuprinsă între 30 și 44 de ani fiind de peste 20000 lei.

Potrivit expertului, pentru atingerea obiectivelor de ajustare a salariului minim la standardele UE către anul 2030, este necesar ca în 2025 salariul minim să fie fixat la nivel de 6.200 lei, cea ce va constitui 38,0% din salariul mediu pe economie. Resursele financiare suplimentare pentru ajustarea salariului minim pentru anul 2025 vor constitui 290 milioane lei, sau 0,2% din fondul de remunerare a muncii.

Expertul a menționat că, graficul de ajustare a salariului minim în Republica Moldova, astfel încât către anul 2030 el să constituie 50% din salariul mediu pe economie, trebuie să prevadă o creștere treptată a raportului dintre salariul minim și salariul mediu, în prima perioadă cu 3 p.p. anual, iar în faza finală cu 2 p.p. pe an. Pentru protecția celor cu venituri mici va fi implementat un mecanism suplimentar, care va prevedea că majorarea salariului minim nu trebuie să fie mai mic, decât rata inflației din anul precedent.

Nota analitică „Salariul minim în Republica Moldova. Cum ajustăm politicile Moldovei la standardele Uniunii Europene” poate fi accesată aici.

Amintim că la data de 13 august 2024, la ședința Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova au propus stabilirea, începând cu 1 ianuarie 2025, a salariului minim în mărime de 6000 de lei, astfel încât să fie asigurată o creștere constantă și echilibrată a salariului minim în următorii ani, asigurând implementarea prevederilor Directivei Uniunii Europene 2022/2041.

Sindicatele și Patronatele au menționat că salariul minim actual, de 5 mii de lei, asigură doar circa 70% din minimul de existență pentru un salariat și un copil minor, iar economia națională în continuare se confruntă cu provocări în menținerea și atragerea forței de muncă.