Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) s-a întâlnit astăzi, 4 septembrie, cu cursanții Școlii Sindicale din Moldova, ediția a X-a, pentru a discuta despre activitatea și prioritățile CNSM, politicile de tineret promovate de mișcarea sindicală, importanța dezvoltării procesului de formare sindicală.

Igor Zubcu, președintele CNSM, le-a vorbit tinerilor despre eforturile CNSM în ceea ce privește negocierea cu partenerii sociali a salariului minim, racordat la standardele și cerințele UE, rolul dialogului social și importanța solidarității sindicale la toate nivelurile.

Liderul sindical a îndemnat tinerii să profite de oportunitățile pe care le au în cadrul Școlii Sindicale din Moldova, să conlucreze activ cu mentorii, să vină cu idei și propuneri menite să contribuie la dezvoltarea mișcării sindicale din Republica Moldova.

În cadrul dialogului cu conducerea CNSM, cursanții au adresat diverse întrebări legate de acordarea indemnizațiilor tinerilor specialiști, susținerea tinerilor familii, motivația apartenenței la sindicate, dezvoltarea sindicalismului la nivel de unitate.

Precizăm că astăzi, la Chișinău, a demarat sesiunea a 4-a a Școlii Sindicale din Moldova, în cadrul căreia tinerii sunt instruiți despre rolul sindicatelor în procesul de aderare la UE, mecanisme și instrumente de promovare a imaginii sindicale, activitatea Comisiei de Femei și Comisiei de Tineret a CNSM, liderism sindical.

Vineri, 6 septembrie, cursanții Școlii Sindicale din Moldova vor prezenta proiectele elaborate pe parcursul acestui an și vor participa la o întâlnire cu absolvenții edițiilor anterioare ale Școlii, în cadrul unei reuniuni de evaluare a proiectului educațional Școala Sindicală din Moldova.

Precizăm că Școala Sindicală din Moldova este un proiect educațional implementat de CNSM în comun cu Institutul Muncii din anul 2012, inițial fiind dezvoltat cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, Federației Sindicatelor din Austria (ÖGB), Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei, Ambasadei Austriei la Chișinău, obiectivul general al Școlii fiind consolidarea organizațiilor sindicale primare în scopul apărării și promovării drepturilor salariaților, membri de sindicat.