Informații cu privire la activitatea Comisiei de Tineret din cadrul Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) în anul 2023, au fost prezentate luni, 4 decembrie, în cadrul unui seminar organizat de FSCRE dedicat gestionării emoțiilor și stresului. La activitate au participat tineri sindicaliști din diferite raioane ale Republicii Moldova.

Potrivit organizatorilor, obiectivul activității a fost conștientizarea și distingerea emoțiilor funcționale, disfuncționale și practicarea mecanismelor de gestionare a acestora; identificarea cauzelor, simptomaticii stresului și dezvoltarea tehnicilor de atenuare a stresului.

Margareta Strestian, președinta FSCRE, a apreciat eforturile și munca depusă de tinerii sindicaliști, atât la nivel de Federație, cât și în cadrul organizațiilor sindicale unde își desfășoară activitatea. Președinta FSCRE a subliniat că instruirea și formarea continuă, promovarea drepturilor și intereselor tinerilor salariați, implicarea tinerilor în activități decizionale la diferite niveluri, inclusiv participarea în activități desfășurate la nivel internațional, fac parte din obiectivele și prioritățile FSCRE în domeniul politicilor de tineret.  

Lilia Terentiev, președinta Comisiei de Tineret din cadrul FSCRE, a trecut în revistă principalele activități ale structurii de tineret desfășurate în acest an precum organizarea Forumului Comisiei de Tineret din cadrul FSCRE, participarea la mai multe activități organizate de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, implementarea proiectelor elaborate în cadrul Școlii Sindicale din Moldova.

Formatorul seminarului, Ștefan Popov, psiholog, le-a vorbit tinerilor sindicaliști despre mituri despre emoții și mecanisme de înțelegere a emoțiilor, rolul emoțiilor în sănătate, dezvoltare și reziliență, mecanisme de gestionare a emoțiilor, cauze și simptome ale stresului, dezvoltarea rezilienței la stres, tehnici de gestionare a stresului.

La final, 5 absolvenți ai ultimii ediții a Școlii Sindicale din Moldova, membri FSCRE, au primit din partea conducerii Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova diplome de gratitudine pentru participare activă și contribuție substanțială în promovarea valorilor sindicale, apărarea drepturilor și intereselor tinerilor.