Pe 9 octombrie, a fost consemnată Ziua Mondială a Poștei. Cu această ocazie, la inițiativa Federației Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM), a fost conferit titlul onorific „Maestru în tehnologii informaționale și comunicații“ a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și a FSCM mai multor salariați de la Î.S. „Poșta Moldovei“.

Ceremonia respectivă a avut loc în cadrul unui eveniment festiv, organizat în incinta Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină“, la care au participat peste 450 de salariați ai Î.S. Poșta Moldovei, reprezentanți din 11 Centre de Poștă din Republica Moldova.

Potrivit FSCM, acest titlu este conferit pentru activitate prodigioasă în domeniul tehnologii informaționale și comunicațiilor, înalt profesionalism, merite și contribuții substanțiale la dezvoltarea sectorului tehnologii informaționale și comunicațiilor și cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei.

Alături de administratoarea interimară a Î.S. Poșta Moldovei, Violeta Cojocaru, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, cu un mesaj de felicitare către lucrătorii poștali a venit președinta FSCM, Elizaveta Iurcu.

Cu acest prilej important pentru salariații Î.S. Poșta Moldovei, Elizaveta Iurcu a transmis felicitări și un mesaj de recunoștință pentru devotamentul și sacrificiul zilnic pe care îl manifestă lucrătorii poștali de-a lungul anilor.

Președinta FSCM a menționat că poșta are un rol semnificativ în conectarea oamenilor și în facilitarea comunicării în întreaga lume, iar salariații sunt elementul cheie al acestui proces. În această zi specială, sindicalista a îndemnat lucrătorii poștali să fie mândri de contribuția fiecăruia și de rolul pe care-l au în menținerea legăturilor dintre oameni, mulțumindu-le pentru activitatea desfășurată.

Anul acesta, Î.S. Poșta Moldovei marchează 30 de ani de activitate. Cu această ocazie, președinta FSCM a acordat diplomă de recunoștință colectivului Î.S. Poșta Moldovei în semn de gratitudine și înaltă măiestrie profesională pentru munca nobilă și servicii de calitate oferite populației.

Precizăm că în fiecare an, la 9 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poștei, dată la care, în 1874, a fost înființată Uniunea Generală a poștelor, prin semnarea Tratatului de la Berna. Această zi este un prilej deosebit pentru a marcarea importanței contribuției lucrătorului poștal.