În perioada 22-24 septembrie curent, în incinta Caselor de odihnă și recuperare „Perlele Nistrului” din or. Vadul lui Vodă, s-a desfășurat o nouă ediție a Forumului organizațiilor sindicale studențești din Republica Moldova, la care au participat tineri sindicaliști de la mai multe instituții de învățământ din Republica Moldova.

La eveniment, cu mesaje de salut, au participat Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Ghenadie Donos, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Aurel Popovici, Aurel Popovici, președintele Federației Sindicale “Sănătatea” din Moldova.

Potrivit organizatorilor, obiectivele principale ale Forumului au fost de a consolida activitatea organizațiilor sindicale de tineret, de a fortifica capacitățile de leadership și management ale acestora, precum și de a stabili noi parteneriate și proiecte de viitor și a face schimb de experiență.

Tinerii au participat la mai multe sesiuni de informare unde s-a discutat despre structura organizațiilor sindicale studențești, atribuțiile Consiliilor sindicale ale studenților, activitatea birourilor sindicale studențești și a liderului sindical la nivel de instituție; managementul activității organizațiilor sindicale studențești; promovarea activităților organizațiilor sindicale în rândul studenților de la instituțiile de învățământ superior și colegii din Republica Moldova.

Forumul organizațiilor sindicale studențești din Republica Moldova este organizat anual, tradițional în luna septembrie, de către Confederația Națională a Organizațiilor Studenți din Moldova.