IMG_3290

Urmare a situației create privind susținerea refugiaților din Ucraina, cazați la sanatoriile „Bucuria-Sind”, din or. Vadul lui Vodă și ”Constructorul” din or. Chișinău, partenerii sociali din ramura construcțiilor, cu suportul organizației internaționale BUILD EUROPE, printr-o decizie comună, au oferit celor două instituții balneare un suport financiar în valoare de circa 200 de mii de lei.

Despre aceasta au anunțat miercuri, 22 iunie, conducerea Federației Patronatului din Construcții și Producere a Materialelor de Construcții din R. Moldova și a Federației Sindicatelor de Construcții și Industria Materialelor de Construcții „Sindicons”, în cadrul unei ședințe de lucru la care au participat reprezentanții celor două sanatorii.

Marin Sîrbu, președintele Federației Patronatului din Construcții și Producere a Materialelor de Construcții, a mulțumit donatorilor pentru sprijinul acordat, foarte necesar, care a ajuns la timpul potrivit. Sîrbu a precizat că sursele financiare oferite de BUILD EUROPE vor fi utilizate pentru procurarea inventarului și dotărilor tehnice necesare pentru acordarea serviciilor de caritate refugiaților din Ucraina.

La rândul său, Victor Talmaci, președintele Federației „Sindicons”, a spus că acest suport este extrem de binevenit pentru a veni în ajutorul oamenilor care au fost nevoiți să fugă din calea războiului. Liderul sindical a subliniat că este important ca întreaga societate să fie solidară în continuare cu refugiații din Ucraina și a chemat la pace.

În cadrul discuțiilor, s-a menționat despre necesitatea organizării unei întruniri cu participarea reprezentanțelor Guvernului, CNSM, conducerii sanatoriilor, pentru a discuta despre situația cu privire la cazarea refugiaților ucraineni în incinta sanatoriilor, statutul acestora și suportul de care au nevoie în continuare.

La momentul de față, în sanatoriile menționate se află peste 200 de refugiați ucraineni. Potrivit datelor UNICEF Moldova, în R. Moldova de la începutul războiului din Ucraina au venit peste 400 000 de refugiați, dintre care 160 000 de copii. La data de 19.06.2022, pe teritoriul național continuau a se afla 73 211 cetățeni ucraineni, dintre care 40 684 sunt  copii.

Departamentul mass-media și relații internaționale

Abonați-vă la canalul CNSM pe Telegram https://t.me/sindicatemd