317797472_498466565592357_834623047207135178_n

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) continuă procesul de instruire a liderilor sindicali din teritoriu. Astăzi, 1 decembrie, peste 40 de lideri sindicali din raionul Cimișlia și-au consolidat capacitățile de reprezentare a salariaților, inclusiv prin cunoașterea modificărilor de ultimă oră a legislației muncii.

Specialiștii Confederației, Ana Moldovanu, consultant superior, Departamentul protecție social-economică al CNSM, și Irina Ciudin, consultant superior, Departamentul juridic al CNSM, au adus la cunoștința sindicaliștilor din raion  modificările recente ale legislației în domeniul protecției social-economice, modificările și completările operate în Codul muncii.

Participanții la seminar au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să afle răspunsuri de la specialiștii CNSM cu privire la protecția socială, poziția CNSM cu privire la necesitatea majorării salariilor, inechitățile care încă mai există în sistemul de salarizare, acordarea compensațiilor pentru perioada rece a anului, sistemul de asigurări sociale, protejarea salariaților împotriva unor abuzuri, realizările Confederației din ultima perioadă.

În contextul crizelor multiple cu care se confruntă societatea și a necesității de a consolida capacitățile liderilor sindicali din teritoriu, Alexandra Șevcenco, reprezentanta CNSM în raionul Cimișlia, a menționat că activitatea respectivă a fost utilă pentru activiștii sindicali, iar cunoștințele acumulate vor contribui la o mai bună înțelegere a modificărilor ce țin de protecția social-economică a salariaților și a legislației muncii.

Precizăm că seminarul dat face parte din activitatea organizată de CNSM cu suportul Fundației  „Fridrich Ebert Stiftung” în cadrul proiectului „Parteneriat viabil, parteneri competenți la nivel teritorial”. Activități similare au fost organizate în raionale Briceni, Edineț, Basarabeasca, Cahul, Șoldănești, Ștefan Vodă și Glodeni.