Stimați reprezentanți ai instituțiilor mass-media,

Luni, 7 octombrie, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, în cooperare cu Organizația Internațională a Muncii, organizează o masă rotundă tripartită în cadrul căreia va fi pusă în discuție situația în domeniul ocupării forței de muncă din Republica Moldova și provocările cu care se confruntă forța de muncă.

În cadrul evenimentului, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, patronatelor, organizațiilor internaționale, ambasadelor, va fi prezentată Nota analitică privind ajustarea salariului minim în Republica Moldova la standardele UE.

De asemenea, în cadrul evenimentului se va discuta despre implementarea Directivei UE 2022/2041 a Parlamentului European și a Consiliului din 19 octombrie 2022 privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

CÂND? 7 octombrie 2024, cu începere de la ora 13:00.

UNDE? Institutul Muncii, mun. Chișinău, str. Zimbrului, 10.

Agenda evenimentului poate fi accesată aici.

Sunt invitați reprezentanții mass-media.

Pentru informații suplimentare contactați:

Departamentul relații internaționale, mass-media și tehnologii informaționale al CNSM:

Tel: (022) 266 590, (069) 742 676.

Precizăm că, Ziua Mondială a Muncii Decente este marcată anual la 7 octombrie și a fost instituită la inițiativa Confederației Internaționale a Sindicatelor, fiind un prilej de mobilizare a sindicatelor din întreaga lume pentru a atrage atenția autorităților asupra provocărilor cu care se confruntă salariații în diverse regiuni ale lumii. În acest an, genericul internațional al activităților dedicate acestei zile este următorul: „Muncitorii merită pace și democrație”.