Reprezentanți ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au participat miercuri, 29 mai, la Târgul Locurilor de Muncă care s-a desfășurat la Chișinău, unde sindicaliștii au oferit consultații tuturor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă.

În cadrul Târgului, sindicaliștii au prezentat informații despre activitatea și rolul sindicatelor în procesul de apărare a drepturilor și intereselor salariaților, inclusiv ale tinerilor, au promovat principiile muncii decente și au vorbit despre pericolele și riscurile la care ar putea fi supuse persoanele care acceptă să muncească în condiții de muncă “informală”.

La Târg, organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), au fost prezente 40 de companii care au oferit peste 2000 locuri de muncă. În cadrul evenimentului, angajatori din diverse domenii de activitate – industria alimentației publice, retail, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și multe alte domenii, au prezentat ofertele de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea de a negocia nemijlocit cu angajatorii privind locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare a lor.

Potrivit ANOFM, de la începutul anului 2024, cu suportul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au fost plasate în câmpul muncii peste 6000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 3117 șomeri (53%) și 163 zilieri/angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni.

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la data de 27.05.2024 erau în evidență 9171 locuri de muncă vacante.