Tradițional, în a patra duminică a lunii aprilie este marcată Ziua lucrătorului din gospodăria de locuințe și deservire comunală. Cu acest prilej, la data de 19 aprilie Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale și Producerii de Mărfuri ”Sindindcomservice” a organizat un concert festiv pentru a sărbători munca, profesionalismul și contribuția semnificativă a salariaților din ramură.

Evenimentul festiv a reunit peste 450 de salariați, membri de sindicat, din diverse localități ale Republicii Moldova. De asemenea, la eveniment a participat conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și reprezentanții Primăriei Municipiului Chișinău.

”Ne exprimăm profunda recunoștință pentru munca asiduă zi de zi la prestarea serviciilor necesare populației, pentru devotamentul și entuziasmul dumneavoastră. Vă dorim sănătate, perseverență, energie și optimism în realizarea sarcinilor propuse, respect și prețuire, pe care le meritați din plin. Să aveți succese în toate și realizări deosebite”, a menționat în discursul său președinta Federației ”Sindindcomservice”, Ecaterina Manastîrschi.

Prezent la activitate, Igor Zubcu, președintele CNSM, a adresat un mesaj de felicitare sindicaliștilor din ramură, apreciind munca asiduă a acestora, devotamentul și perseverența de care dau dovadă în activitatea lor. Totodată, liderul sindical s-a referit la principalele realizări ale Confederației din ultima perioadă și a menționat despre negocierile cu partenerii sociali în vederea majorării salariilor, inclusiv în ramura gospodăriei de locuințe și deservirii comunale.

”Vă mulțumesc pentru devotamentul vostru și pentru tot ceea ce faceți pentru comunitățile noastre. Sărbătorim astăzi munca voastră și privim cu încredere spre viitor, știind că, împreună, suntem mai puternici”, a menționat președintele CNSM.

Irina Gutnic, viceprimar a Municipiului Chișinău, a subliniat că ”serviciile comunale sunt vitale pentru calitatea vieții cotidiene a cetățenilor, iar cei care se dedică acestui domeniu sunt angajații care în mare parte activează atunci când locuitorii se odihnesc, ziua și noaptea, pe ploaie, ger sau vânt. Pentru asta trebuie sa depunem un efort comun și să păstrăm ordinea și efortul depus de serviciile locativ comunale, or atât timp cât aceste servicii funcționează în regim normal, cetățenii nu conștientizează importanța lor”.

În semn de recunoștință pentru activitate îndelungată în ramură, Primăria Municipiului Chișinău și Federația ”Sindindcomservice” au decernat cu diplome de apreciere, zeci de salariați din întreprinderile municipale din Chișinău, iar salariații din raioanele țării, au fost apreciați înalt cu diplome din partea partenerilor sociali de ramură, Federația ”Sindindcomservice” și Asociația Patronală a Serviciilor Publice.

Pe final, un șir de artiști talentați și emeriți au venit în fața publicului prezent la eveniment cu un program artistic variat, cu piese incendiare, iar energia lor contagioasă a făcut ca fiecare moment artist să fie memorabil.

Ziua lucrătorului din gospodăria de locuințe și deservire comunală se consemnează anual în a patra duminică a lunii aprilie în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 139 din 01.03.1995.