„Sănătatea mintală și starea de bine la locul de muncă” a fost tema unui training organizat la data de 18 aprilie de specialiștii proiectului moldo-elvețian MENSANA, la care au participat reprezentanții Comisiei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Cu un mesaj de salut, la activitate a fost prezent Igor Zubcu, președintele CNSM, care a subliniat importanța temei abordate, sănătatea mintală la locul de muncă având un rol important în starea de bine a angajaților. De asemenea, liderul sindical a comunicat despre activitățile curente ale Confederației și a îndemnat tinerii să disemineze cunoștințele acumulate la training în colectivele de muncă.

Tinerii sindicaliști au fost familiarizați cu conceptele legate de sănătatea mintală și starea de bine la locul de muncă, situația la nivel național și internațional, mecanisme de fortificare a sănătății mintale și practici de înlăturarea, combatere sau minimizare a riscurilor pentru sănătatea mintală a lucrătorilor, și au participat la diverse activități interactive.

Participanții au primit materiale informative despre importanța sănătății mintale la locul de muncă, a aflat informații utile, practice, de care să se ghideze în situații de stres, conflicte la locul de muncă, situații de risc pentru sănătatea mintală.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sănătatea mintală s-a înrăutățit la nivel mondial după pandemie. Un sondaj Eurobarometru realizat în iunie 2023 a arătat că aproape 1 din 2 persoane (46% din populația UE) s-a confruntat cu probleme emoționale sau psihosociale, cum ar fi sentimentul de deprimare sau de anxietate, în ultimele 12 luni.