Directorul general al OIM, Gilbert F. Houngbo, împreună cu Nicolas Schmit, Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, se află într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova. Miercuri, 10 aprilie, oficialii s-au întâlnit cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Igor Zubcu, președintele CNSM, a vorbit despre activitatea mișcării sindicale și problemele cu care se confruntă în contextul crizelor multiple din Moldova, despre procesul de dialog social la nivel național și a mulțumit pentru sprijinul acordat de OIM pentru reformele din domeniul muncii și protecției sociale. 

Directorul general al OIM a apreciat rolul jucat de CNSM în ratificarea de către Moldova a Convenției OIM nr.190 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă și a subliniat importanța implementării acestuia.

Totodată, oficialul a menționat că OIM va continua să ofere asistență pentru promovarea agendei muncii decente și protejarea drepturilor lucrătorilor din Republica Moldova în contextul aderării la Uniunea Europeană.

Sursa: Organizația Internațională a Muncii Moldova.