În cadrul proiectului „Formare de formatori”, aprobat de Consiliul educațional al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și desfășurat de Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ) în perioada martie 2023-martie 2024, 12 lideri sindicali din ramura educației și ramura culturii și-au dezvoltat și fortificat competențele necesare desfășurării activităților de formare sindicală.

Marți, 9 aprilie, în incinta Institutului Muncii, s-a desfășurat sesiunea de evaluare a proiectului educațional „Formare de formatori”, cu participarea membrilor Comisiei de atestare, reprezentanților CNSM, FSEȘ, Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură din Republica Moldova și Institutului Muncii.

În mesajul de salut adresat participanților la activitate, Lilia Franț, vicepreședinta CNSM, a subliniat că în cadrul acestui proiect s-a pus accent pe utilizarea metodelor interactive, inovative, de instruire a adulților, conform cerințelor actuale în domeniul formării sindicale.

Nadejda Lavric, vicepreședinta FSEȘ, a menționat că obiectivele specifice ale proiectului au vizat sporirea capacităților formatorilor în ceea ce privește proiectarea seminarelor de instruire, transmiterea cunoștințelor în domeniul sindical, inclusiv social-economic și juridic, utilizarea programelor speciale de prezentare a informației, dezvoltarea capacităților oratorice, utilizarea metodelor interactive de implicare a participanților la activitățile de instruire.

În cadrul sesiunii de evaluare, cei 12 absolvenți ai proiectului „Formare de formatori” au prezentat membrilor Comisiei de atestare proiectele seminarelor de instruire elaborate, iar la final au primit certificate de absolvire a proiectului dat.

Precizăm că proiectul educațional „Formare de formatori” presupune formarea de formatori sindicali de nivel național și nivel ramural. Timp de un an, beneficiarii proiectului au participat la 5 sesiuni tematice de instruire.