Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut joi, 28 decembrie 2023, o întrevedere cu noul director al Inspectoratului de Stat al Muncii, Cătălin Țacu.

La întrevedere au participat Igor Zubcu, președinte CNSM, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte CNSM, Sergiu Iurcu, consilier superior în cadrul Departamentului protecție social-economică al CNSM.

Părțile au discutat despre intensificarea relațiilor de cooperare dintre CNSM și Inspectoratul de Stat al Muncii, prioritățile comune legate de combaterea economiei informale, îmbunătățirea situației în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), respectarea prevederilor Convențiilor colective de muncă și Contractelor colective de muncă.

De asemenea, s-a discutat despre implementarea standardelor internaționale în domeniul SSM, normele UE în domeniul dat în contextul procesului de integrare a Republicii Moldova, organizarea unor activități comune cu privire la protecția muncii și politicile de prevenire a accidentelor de muncă, inclusiv în contextul Zilei Mondiale pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă, marcată anual în întreaga lume la data de 28 aprilie.