De Ziua Poliției Naționale, marcată în Republica Moldova la data de 18 decembrie, Sindicatul “SindMAI”, organizație membră a Federației Sindicatelor din Moldova “SINDLEX”, a organizat o ședință cu participarea liderilor sindicali pentru a face bilanțul de activitate pentru anul 2023 și a trasat noi obiective, pentru anul 2024. La lucrările ședinței a participat Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Prezent la ședință, Mihail Lașcu, președintele Federației Sindicatelor din Moldova “SINDLEX”, a declarat că, conducerea managerială a Sindicatului, în persoana lui Andrei Bodean, președintele Sindicatului “SindMAI”, a reușit să-și onoreze obiectivele stabilite pentru anul curent și să depășească provocările anului 2023.

În discursul său, Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a subliniat că fortificarea organizațiilor sindicale primare face parte din prioritățile strategice ale mișcării sindicale.

În legătură cu aceasta, Lilia Franț, vicepreședinta CNSM, a evidențiat importanța organizațiilor sindicale primare, care reprezintă temelia mișcării sindicaliste, a îndemnat liderii sindicali să fie activi în promovarea campaniei naționale „Organizația sindicală-energia mișcării sindicaliste” și să participe la concursul organizațiilor sindicale primare.

Amintim că concursul dat se desfășoară în perioada decembrie 2023 – martie 2024 și are drept obiectiv evidențierea și diseminarea bunelor practici, sporirea potențialului organizațiilor sindicale primare. Mai multe detalii despre concurs pot fi accesate aici: http://sindicate.md/concurs-osp/.

În cadrul ședinței, Andrei Bodean, președintele Sindicatului “SindMAI”, a menționat că, în conformitate cu planul de activitate al Prezidiului Consiliului Sindicatului, pe parcursul acestui an au avut loc diverse întruniri, ședințe, au fost implementate proiecte privind dezvoltarea mișcării sindicale, inclusiv cu privire la promovarea în rândul tinerilor a valorilor sindicalismului autentic.