Reprezentanți ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au participat și au oferit consultații la Târgul locurilor de muncă, care a avut loc astăzi, 30 noiembrie, la Chișinău.

Sindicaliștii au prezentat tuturor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă informații despre activitatea și rolul sindicatelor în procesul de apărare a drepturilor și intereselor salariaților, au promovat principiile muncii decente și au comunicat despre pericolele și riscurile la care ar putea fi supuse persoanele care acceptă să muncească în condiții de economie “informală”.

La standul CNSM, vizitatorii târgului au primit pliante despre drepturile tinerilor la locul de muncă, contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă, timpul de muncă, timpul de odihnă, retribuirea muncii, drepturi și garanții la locul de muncă.

La Târgul locurilor de muncă, organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), 50 companii de top din industria alimentației publice, vânzări, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și din alte domenii au venit cu peste două mii de locuri de muncă vacante.

Totodată, Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău a pus la dispoziție informații despre 5 000 de oferte de muncă înregistrate în baza de date.

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la data de 21.11.2023 erau în evidență 9987 locuri de muncă vacante.