Sâmbătă, 10 iunie, în contextul sărbătoririi Zilei Familiei, Zilei internaționale a copilului și Zilei Sindicalistului, Federația Sindicatelor din Moldova „SINDLEX” a desfășurat un eveniment cultural-sportiv cu genericul „Mama, tata și eu – Familie sindicalistă”, în incinta stadionului „Dinamo” din mun. Chișinău.

La eveniment au participat circa 50 de familii din cadrul organizațiilor membre ale Federației „Demnitate”, Sindicatului „Gardianul”, Sindicatului „Frontiera”, Sindicatului „Salvatorul” , Sindicatului „SindMAI”, Sindicatului „Viitorul” – organizații membre ale Federației „SINDLEX”.

Angela Otean, secretar general al Federației „SINDLEX”, a menționat că această activitate a avut menirea de a consolida familia sindicalistă, de a promova valorile sindicale în rândul tinerei generații și modul sănătos de viață în colectivele de muncă.

Cu un cuvânt de salut, la eveniment a fost prezent Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care a apreciat conlucrarea dintre partenerii sociali din ramură, eforturile Federației „SINDLEX” în direcția consolidării mișcării sindicale și promovării valorilor familiei.

Participanții la activitate au concurat în cadrul mai multor probe sportive și și-au manifestat abilitățile,  învingătorii probelor fiind distinși cu medalii și cupe. La final, toți participanții au avut parte de o surpriză organizată de Federația „SINDLEX” – un concert susținut de Orchestra „Plai Moldovenesc” și interpreții Nelly Ciobanu, Nătălița Butnaru, Lucia Bejenari și Igor Rusu.