De Ziua Sindicalistului, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) va organiza miercuri, 7 iunie, un eveniment cultural care se va desfășura în incinta Grădinii Botanice Naționale „Alexandru Ciubotaru” (str. Pădurii, nr. 18, mun. Chișinău), cu începere de la ora 16:00.

Orchestra „Plai Moldovenesc” a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne, va susține un recital de muzică cu un program cultural variat. De asemenea, vor participa mai mulți interpreți autohtoni – Nicolae Ciubotaru, Snejana Frija, Nătălița Botnaru, Nelly Ciobanu, Lucia Bejenari, Igor Rusu. Intrarea la eveniment este liberă.

Precizăm că Ziua Sindicalistului simbolizează unitatea și solidaritatea mișcării sindicale din Republica Moldova. Această zi a fost instituită după fuzionarea la 7 iunie 2007 a Confederației Sindicatelor și Confederației Sindicatelor Libere „Solidaritate”, în urma căreia a fost creat un singur centru sindical național – Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Ziua Sindicalistului este reprezentativă pentru sindicatele din țara noastră și înseamnă mobilizarea eforturilor de solidaritate, de regândire a acțiunilor sindicatelor de toate nivelurile, în scopul realizării echității sociale și demnității muncii.

Urmăriți pagina de Facebook a CNSM pentru a afla mai multe informații despre eveniment.