În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, marcată pe 1 iunie, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) a stabilit câștigătorii concursului de desen „Eficiența energetică și energia regenerabilă”, la care au participat copii membrilor de sindicat, salariaților din ramura gaze, din cadrul organizațiilor sindicale primare, membre ale FSCRE.

Potrivit organizatorilor, în contextul crizei energetice globale, scopul concursului este de a transpune într-un mod artistic preocupările actuale ale omenirii legate de eficiența energetică și energia regenerabilă.

Anul curent, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare și desfășurare al concursului, Comisia acestuia a examinat 306 de lucrări, prezentate de copii cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani, unde copiii au redat diferite abordări și metode de reducere a emisiilor de bioxid de carbon, precum și susținerea metodelor de producere și valorificare eficientă a energiei regenerabile.

„Lucrările participanților reprezintă o speranță puternică pentru viitor, copii fiind principalii agenți ai schimbării. Desenele lor reflectă viitorul la care aspiră, un viitor în care modul de viață al oamenilor nu va dăuna mediului înconjurător“, se arată într-un comunicat al FSCRE.

În cadrul festivității de premiere a câștigătorilor concursului de desen, Margareta Strestian, președinta FSCRE, a adresat copiilor un mesaj de felicitare și încurajare, dorindu-le sănătate, o copilărie fericită alături de părinți și bunici, în liniște și pace.

Prezentă la festivitatea de premiere, Olimpiada Arbuz-Spatari, directoarea Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”, membră a Uniunii Artiștilor Plastici, membra Comisiei, a dat înalte aprecieri fiecărei lucrări prezentate de copii, dorindu-le participanților succese în dezvoltarea talentului și artei plastice.

În context, FSCRE aduce mulțumiri tuturor participanților la concurs, salariaților, membri de sindicat, liderilor sindicali și membrilor Comisiei de concurs pentru aportul adus la buna desfășurarea a concursului dat.

Rezultatele concursului de desen „Eficiența energetică și energia regenerabilă” pot fi accesate pe pagina web a FSCRE.