În ajunul Zilei Internaționale a Familiei, marcată în întreaga lume la data de 15 mai, duminica trecută, la data de 14 mai, sindicaliști din raionul Ocnița au participat la masă rotundă cu genericul ”Rolul sindicatului în protejarea drepturilor familiei. Securitatea și sănătatea la locul de muncă”, organizată de către Ecaterina Struzinschi, reprezentanta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în raion.

La masa rotundă au participat reprezentanți ai administrației publice locale, specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă din raion, reprezentanți ai Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Casei Teritoriale de Asigurări Sociale, Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din raionul Ocnița.

Ecaterina Struzinschi, reprezentanta CNSM în raionul Ocnița, a comunicat despre semnificația Zilei Internaționale a Familiei, chestiuni legate de protecția social-economică a populației, inclusiv aportul sindicatelor în domeniul protecției sociale, situația la capitolul consultări și negocieri colective la nivel teritorial, modificări la legislație cu privire la protecția social-economică a salariaților și propunerile sindicatelor în acest sens.  

De asemenea, reprezentanta CNSM în raionul Ocnița a subliniat importanța activității organizațiilor sindicale în vederea susținerii și protejării valorilor familiei, creării unor condiții de muncă care ar permite să existe un echilibru dintre viața de familie și activitatea profesională, această masă rotundă fiind o oportunitate de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile din Republica Moldova.

Participanții la masa rotundă au discutat despre rolul serviciilor de asistență socială, serviciile prestate de către Casa Teritorială de Asigurări Sociale din raion, activitățile menite să contribuie la susținerea familiilor venerabile, aflate în dificultate.

Totodată, au fost organizate diferite concursuri și activități cultural-artistice în cadrul cărora copii de la Centrul de creație a copiilor din raion au prezentat un program artistic dedicat Zilei Internaționale a Familiei.